Loading the player…

Stephen Fry: Αν συναντούσα τον Θεό

Ο διάσημος ηθοποιός, συγγραφέας και κωμικός Stephen Fry αφήνει έκπληκτο έναν παρουσιαστή όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε αν βρισκόταν “αντιμέτωπος με τον Θεό.” Στη συνέντευξη με τον Gay Byrne για την εκπομπή “Το νόημα της ζωής” στο τηλεοπτικό κανάλι RTÉ One, ο Fry μιλά για το πώς ο ίδιος, ένας άθεος, θα αντιδρούσε σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παντοδύναμο.

9
Σχόλια

Please Login to comment
avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ΠαριςxaridimτάσοςThird_Eye ★dimitris81gr Recent comment authors
newest oldest most voted
Παρις
Guest
Παρις

Ερώτηση 1η: Ένα παιδάκι 2 χρονών ποια φοβερή αμαρτία πρόλαβε να κάνει και τιμωρείται με καρκίνο στον εγκέφαλο;;;;;; Ερώτηση 2η: Ο Παντοδύναμος που είναι Πανάγαθος και Έπλασε τον κόσμο γιατί επέλεξε να φτιάξει και το Κακό;;; Διεστραμμένος είναι;;; Ερώτηση 3η: Πόσες πιθανότητες έχουν οι Χριστιανοί να έχουν δίκιο για την ύπαρξη του θεού με την μορφή του Θεού-Χριστού κτλ;;; Οι Βουδιστές για παράδειγμα είναι περισσότεροι….μπορεί να έχουν αυτοί δίκιο…. Η κατασκευή των Θεών – θρησκειών ήταν και είναι η ανάγκη του ανθρώπου να δώσει μια κάποια εξήγηση σε όλα όσα δεν καταλαβαίνει..δεν έχουν λογική…και αυτά που φοβάται!! Η δύναμη της… Read more »

xaridim
Guest
xaridim

Η “ωραία” μισή αλήθεια, είναι ένα ωραιότατο ψέμμα… Το ότι υπάρχουν πολλά κακά στον κόσμο δεν σημαίνει ότι ευθύνεται ο Θεός. Το αποτέλεσμα όλων των κακών στον κόσμο δεν προέρχεται από τον Θεό, αλλά από τον διάβολο και τους δικούς του ανθρώπους, που σαν ελεύθερα όντα επέλεξαν να ακολουθούν συνειδητά ή όχι το δρόμο του κακού. Το αποτέλεσμα της ανυπακοής έφερε την καταστροφή, τις ασθένειες και τον θάνατο στην ανθρωπότητα. Ο Θεός έφτιαξε την τελειότητα, ο άνθρωπος που είχε την εξουσία και της ελευθερίας από τον Θεό αλλά και την ευθύνη των πράξεών του επέλεξε άλλη οδό. Ο Θεός όμως… Read more »

Third_Eye ★
Guest
Third_Eye ★

Μην πιάνεις τον Χριστό στο στόμα σου, σιχαμένε χριστιανοταλιμπαν.

τάσος
Guest
τάσος

Ρε φίλε διάβασες τι είπε το παλικάρι ? Πας καλά ?

τάσος
Guest
τάσος

Χωρίς κανένα ίχνος στείρας αντιπαράθεσης αλλά με πνεύμα διαλόγου σε ρωτώ το εξής…
Επειδή ο άνθρωπος διάλεξε κατα την σκέψη σου τον δρόμο του διαβόλου και όχι του Θεού, πρέπει ο δεύτερος να τιμώρεί ? Γιατί να φτιάξει τον κόσμο και να βάλει την ανθρωπότητα σε τέτοια διαδικασία… Είναι ο Θεός τιμωρός ?
Φιλικά και χωρίς έχθρες η τοποθέτηση μου και με σεβάσμό απέναντί σου.

xaridim
Guest
xaridim

Ο κάθε άνθρωπος όπως εσύ και εγώ, καθημερινά επιλέγει έναν δρόμο. Είτε κάποιος είναι άθεος, είτε είναι χριστιανός θα επιλέξει να κάνει το καλό ή το κακό σε διάφορες περιστάσεις της ζωής. Όλες αυτές οι επιλογές όμως έχουν κάποιες συνέπειες, σαν αποτέλεσμα των πράξεων μας. Όπως υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής, υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Όπως οι ανθρώπινοι νόμοι αποδίδουν δικαιοσύνη (και αντίστοιχα τιμωρία) σε “κάθε” παράβαση ή αδικία, έτσι γίνεται και με τον Θεό στους πνευματικούς του νόμους. Αν πετάξεις ένα καρπούζι από το παράθυρο, αυτό θα διαλυθεί, λόγω της βαρύτητας, με ελάχιστες συνέπειες, (απλά έχασες ένα καρπούζι… Read more »

τάσος
Guest
τάσος

Σέβομαι την άποψη σου απόλυτα και ναι, το θέμα είναι πράγματι μεγάλο για να καθόμαστε και να συζητάμε μέσα σε ένα σαιτ. Αυτές οι κουβέντες έχουν πάντα ενδιαφέρων απο κοντά. Το μόνο που θα σου απαντήσω είναι ότι βλέπω τον εαυτό μου ως αγνωκιστή. Δεν πιστεύω στον Θεό, ούτε υποστηρίζω απο την άλλη πως δεν υπάρχει. Το σίγουρο είναι πως προσπαθώ για το καλό στο μέτρο που μπορώ. Και πιστεύω πως όταν προσπαθείς για το καλό, είτε πιστεύεις είτε όχι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Το λες και ”έργο θεού”.
Σε χαιρετώ και να’σαι καλά.

xaridim
Guest
xaridim

Η αλήθεια είναι πως η πίστη στον Θεό δεν προέρχεται από τους άλλους, τις γνώσεις τους ή τις εμπειρίες τους, αλλά η αληθινή πίστη είναι μια προσωπική εμπειρία του ανθρώπου με τον ίδιο τον Θεό. Το σίγουρο είναι πως όποιος ψάχνει βρίσκει και χαίρομαι για την ειλικρίνειά σου κ το μικρό αυτό (υγιές) διάλογο. Να’σαι καλά και εσύ!

dimitris81gr
Member
dimitris81gr

δεν έχει άδικο εφόσον υποθετικά υπάρχει παράδεισος και κόλαση. Αυτό δείχνει εκδικητικότητα και στην προκειμένη περίπτωση τα είπε καλά. . Αλλά ο Θεός ή η συμπαντική νοημοσύνη ή το πεδίο ή και εγω δεν ξέρω τι αλλο, είναι κάτι πολύ ανώτερο για να περιγραφεί με λέξεις που σίγουρα διέπεται απο ομόνοια, και αγάπη που μόνο ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να νιώσουν την δυναμή του μέσα τους όπως ο Χριστός, ο Βούδας, ο κρίσνα και αυτό αφου κατανόησαν οτι τα πάντα ειναι ένα και όλα έχουν την ίδια ουσία.