More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
NoAds
Uploads
Video
Ελληνικά
Νέα Βίντεο
Υποτιτλισμένα
Loading the player...

Η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης

Ένας άντρας πέφτει στους δρόμους του Παρισιού ντυμένος την πρώτη φορά ως άστεγος και την δεύτερη φορώντας ένα κοστούμι. Οι αντιδράσεις των περαστικών γύρω του είναι τραγικές. Ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα που μας δείχνει τη διαφορά που μπορεί να έχει η εξωτερική εμφάνιση στη συμπεριφορά και την κρίση των γύρω μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

90 Comments

 1. Βασίλης Λαρίσης says:

  Τι ανοησία είναι αυτή, πάλι; Τι τίτλος έιναι αυτός; “Η σημασία της εξωτερικής εμφάνισης” θα έπρεπε να λέγεται “Κίνηση αφύπνησης της συνειδησης του κοινού του δυτικού κόσμου”. Ούτε κοινωνικό πείραμα είναι ούτε πρωτότυπο είναι. Που να το πρωτοπιάσεις για το πόσο λάθος και ψεύτικα είναι αυτά τα σώου.

 2. Sttelios says:

  το πείραμα είναι παντελώς λάθος!!!! Δυστυχώς είναι συνηθισμένο να βλέπεις έναν άστεγο στο δρόμο απ΄ότι έναν κουστουμάτο και δεύτερον έγινε στην Γαλλία, μεγάλα γαιδούρια οι τύποι…..

 3. VieQui says:

  Θέλω να πιστεύω ότι αν βρισκόμουν εκεί θα τον βοηθούσα… Ωστόσο, καθώς το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι δίνω κάποια ελαφρυντικά στους περαστικούς. Γιατί δυστυχώς, πλέον δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν. Δεν αναφέρομαι σε ασθένειες, οφέλη κλπ, αλλά ποιος με βεβαιώνει ότι ο τύπος δεν μας κοροϊδεύει και δεν έχει στο μπουφάν του κρυμμένο κανένα σουγιά έτοιμος να τον χρησιμοποιήσει; Μπορεί να με πείτε παρανοϊκή, αλλά δεν είμαι. Αναλογιστείτε πόσα φριχτά περιστατικά και πόσοι θάνατοι έχουν ακουστεί στις ειδήσεις μόνο τα 3 τελευταία χρόνια. Εγώ έχω σοκαριστεί. Πιθανώς, θα μου πείτε, και ο κουστουμάτος να είχε σουγιά ή οτιδήποτε παρόμοιο, αλλά όπως και να το κάνουμε, μεγαλύτερες πιθανότητες δίνουμε στον άστεγο. Θέλω να καταλήξω, πως δεν είναι μόνο θέμα ρατσισμού. Αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα φοβόμαστε και τη σκιά μας.

 4. Maria Lia S says:

  Viss • 6 days ago
  Ας δούμε το video και από μια άλλη πλευρά.
  Γιατί να βοηθήσω; Μα φυσικά για να εισπράξω. Το τσάμπα πέθανε. Κι αν θα κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος κάτι, θα το κάνει για να λάβει.
  Μα τι να εισπράξει από έναν άστεγο; Χώρια που από τον καλοντυμένο, μπορεί να κέρδιζε και μια ενδεχομένως “καλή” γνωριμία!!!
  Δυστυχώς… Θα σου δώσω – έστω κ βοήθεια – μόνον αν μπορείς να μου το ανταποδώσεις. Ανθρωπιά; Υπό του μηδενός! Μετεξεταστέοι στην άλλη ζωή… :(
  πΒ

  Βρε Ελληνάρα Viss ακόμη και στην αρρώστια και την ανάγκη του άλλου το Βύσμα και το συμφέρον σκέφτεσαι . Ε Ε Ε δεν παιζόμαστε οι Έλληνες – αθεράπευτα – αρρωστημένο σχόλιο

 5. giorgos.argyrou says:

  Αγαπητοί μου φίλοι και συνάνθρωποι , από τα γραφόμενα σας , μου υποδείξατε ότι ΄δεν είστε καθόλου μα καθόλου Έλληνες Πολίτες , διότι η ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ είναι το μεγάλο χαρακτηριστικό μας βέβαια ΕΊΝΑΙ η μοναδική Ελληνική Φιλοξενία που ΄δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του Πλανήτη μας .
  Όμως αφήσατε τους ΠΟΛΙΤΪΚΟΥΣ μας να μας πετάξουν στους στον δρόμο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ , ΡΑΚΈΝΔΥΤΟΥΣ , και κανείς να μην θέλει να μας βοηθήσει σαν ετέρους τους , αλλά σαν ότι δίποτε , χωρίς να μας πούνε ένα συγνώμη για την κατάντια που μας έφεραν και σίγουρα εάν δεν το προλάβουν , θα έρθουν και σε χειρότερη μοίρα από εμάς , διότι άι βδέλλες που μας πίνουν το ΑΊΜΑ ΜΑΣ και δύστυχος ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΝ ΌΛΑ ΤΑ ΚΡΆΤΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΓΗ , δέν θέλουν να επιτρέψουν σε καμία ΈΝΩΣΗ ΚΡΑΤΏΝ να ευδοκίμησή , για να μην γίνει μεγαλύτερή και πλουσιότερη από αυτούς .
  Έτσι τοποθετούν τους ΠΡΑΚΤΌΡΟΥΣ ΤΟΥΣ , από πολύ πριν , για να δανειστούν υπέρογκα (Αμύθητα ) ποσά , από αυτούς για να έχουν εν καιρό να υποτάξουν τα κράτοι που δέν αγαπούν και έχουν Βάλη στο μάτι , όπως εμάς , από τότε που μας άφησαν και γίναμε ΚΡΆΤΟΣ δέν μας άφησαν ήσυχους , και κάθε 10 με 20 χρόνια , μας δημιουργούνε τα ίδια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΔΉΘΕΝ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ , για να μας πάνε πίσω στον ΜΕΣΑΊΩΝΑ ΕΝΏ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 21 Αιώνα (στην πρώτη Χιλιετηρίδα της Ζωής του ΠΛΑΝΉΤΗ ΓΗ ) .
  Για να τους δείξουμε ότι εμείς είμαστε και κανείς άλλος , η ΖΩΉ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΚΡΆΤΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟΊ , πρέπει να καταλάβουν ότι εάν δέν μας έχουν σε καλή ΥΓΕΊΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΆΝΕΣΗ ,
  ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΘΆ???, ΕΆΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΊ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ ΓΗ ΔΕΝ ΒΓΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΓΙΑ ΔΎΟ Η ΤΡΕΊΣ ΗΜΈΡΕΣ , ΤΌΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ τοις ΤΣΈΠΕΣ ΤΟΥΣ ΆΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΧΤΉΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΝΑ ΧΆΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ .
  Καταλάβατε????. Εμπρός να ενωθούμε και όχι να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου , για να γίνουμε επιτέλους ένα ΚΡΆΤΟΣ που να φοβούντε , διότι χωρίς εμάς δέν είσαν τίποτε και άμα ενωθούμε δεν θα γίνουν ποτέ ΆΝΘΡΩΠΟΙ , αλλά ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΎΝ ΜΌΝΟ ΤΗΝ ΊΛΗ ΞΕΧΝΏΝΤΑΣ ότι όλοι θα πάμε σε λάκκο γης , που δέν θα μπορούν να πάρουν τίποτε μαζί τους ΠΑΡΆ ΜΙΑ ΚΑΚΊΑ Η ΚΑΛΟΣΎΝΗ .
  Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε , και θα πραγματοποιήσετε αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσουμε το συντομότερο.

 6. Unity says:

  Χαίρομαι που σε αυτές τις συζητήσεις υπάρχει πάντα ένα πνεύμα ενότητας (ειρωνικά το λέω). Ας παραδεχτούμε ότι και αυτοί που λένε ότι θα έμεναν άπραγοι, για τον α-β λόγο είναι λογικό που το λένε. Πιστεύω ότι η πλεοψηφία, όπως και αποδείχτηκε, αυτό θα έκανε. Λογικό βέβαια δεν σημαίνει και σωστό. Το θέμα είναι να παραδεχτούμε ότι είναι λάθος και να το διορθώσουμε’ όχι να Φάμε αυτούς που το βρίσκουν λογικό, ούτε να βγάλουμε τις ανθρωπίες μας και να τις Μετρήσουμε.

 7. elena says:

  Μια φορά μετα απο αιματολογικές εξετάσεις έπεσα ημιλιποθιμη στο πεζοδρόμιο εξω απο ένα συνεργιο αυτοκινήτων όπου με είδανε, με τη μητέρα μου να ψαχνει ταξι και να μην βρίσκει ,κάνεις δεν βοηθουσε. Αναγκάστηκα να περπατήσω μερικα μέτρα και ξανάπεσα… έκει κάποια γυναίκα προσφερθηκε να μας παει σπίτι. Δεν ξέρω τι έφτεξε στην περίπτωση μου μια κοπελιτσα 20 χρονών με τη μαμά της , προφανώς σκεφτηκαν οτι μπορει να είμαι ναρκωμανης ή κατι παρομοιο . Εύχομαι κανείς να μην βρίσκετε σε παρομοιες καταστάσεις χωρις βοηθεια. δεν ξέρω τι θα έκανα εαν ημουν μόνη μου γι αυτο καθε φορα σκεφτητε οτι ειναι ενας ανθρωπος που σας χρειάζετε . Το βιντεο δείχνει πως τα ρούζα σε χαρακτηρίζουν και σου δίνουν συγκεκριμένη ταυτότητα όμως δεν ειναι μονο τα ρούχα ειναι η αποξενομένη εποχή στην οποία ζούμε και νοιαζόμαστε μονο για τον εαυτό μας

 8. bill says:

  Δε νομιζω οτι ολοι αυτοι που προσπερασαν τον αστεγο απλα δεν τους καιγεται καρφι. αλλα συμφωνω με καποιους που εκφραζουν και μια αντιθετη αποψη και πεφτουν ολοι οι ¨φιλανθρωποι” να τους φανε. Οταν βλεπουν εναν αστεγο λιποθυμο πολλοι μπορει να νομιζουν οτι ειναι ενας ακλοολικος που κοιμαται, αλλοι παλι φοβουνται οτι μπορει να ειναι καποιος απατεωνας που θα τους κλεψει. Ενω οταν βλεπεις εναν καλοντυμενο, πιστευεις πιο ευκολα οτι κατι επαθε. Αυτο δε σημαινει οτι κοστολογουν την ανθρωπινη ζωη αναλογα με το χρημα του καθενος. Καντε ενα αλλο πειραμα αν θελετε να ειστε σωστοι. Βαλτε εναν ανθρωπο με ακριβο κουστουμι να λυποθυμισει, και μετα εναν ανθρωπο με τζην, μπλουζακι και φτηνα παπουτσια. Εναν ανθρωπο δηλαδη που δεν φαινεται πλουσιος, αλλα δεν τον περνας ουτε για αστεγο, ουτε για ναρκομανη ουτε για αλκοολικο. Θα σας εκπληξει μολις δειτε αμεσως κοσμο να τρεχει να τον βοηθησει. Το πειραμα σας ειναι ακυρο, οπως ακυροι ειστε και ολοι εσεις οι ¨φιλανθρωποι¨ που εξοργιζεστε με αυτο το βιντεο, αλλα δεν βλεπετε τους αστεγους που κοιμουνται στα χαρτοκουτα πισω απο τα μπαρακια που απολαμβανετε το ποτακι σας στην Πλατεια Καρυτση.