Loading the player...

Ελληνική βραδιά στο NBA

Παρουσιάζοντας τον αγώνα μεταξύ Grizzlies και Bucks στο ΝΒΑ, ο ομογενής παρουσιαστής Tas Melas τονίζει πως η βραδιά θα είναι σημαντική για τους Έλληνες ανά την υφήλιο λόγω της συμμετοχής των τριών Ελλήνων παικτών Γιάννη Αντετοκούμπο, Κώστα Κουφού και Νικ Καλάθη. Και ενώ ο εθνικός μας ύμνος παίζει στο βάθος, ο παρουσιαστής συνεχίζει τραγουδώντας τους στίχους!

21
Comments

Please Login to comment
avatar
newest oldest most voted
dimitris81
Member
dimitris81

Συμφωνώ με τον φίλο ότι Έλληνας ,γίνεσαι και δεν γεννιέσαι. Αν όμως το δούμε πιο εγωιστικά ,δημιουργώντας συνορα , τότε φυσικά και Έλληνας γενιέσαι και δεν γίνεσαι. Στο ποιο επίπεδο συνείδησης βρίσκεται η πλειοψηφία ειναι λίγο αποκαρδιωτικό στο πόσα ακόμα έχουμε να περάσουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε οτι η ομόνοια ειναι ο νόμος των πάντων.

Θα παρακαλούσα τα παιδιά του videoman να μπλοκάρουν εντελώς άσεμνα σχόλια. Ας μπλοκάρουμε αυτήν την κακή συνήθεια του να προσβάλλουμε δημόσια συμπολίτες μας για τον χ,ψ λόγο.

Τακης
Guest
Τακης

Μόνο που δεν είναι Έλληνας ο Γιάννης Αντετοκούμπο …απλά μεγάλωσε στην Ελλάδα.
Ελληνική Ιθαγένεια ή υπηκοότητα αλλά Νιγηριανή εθνικότητα. FACT

Dimitris Comple
Guest
Dimitris Comple

Αντε παλι τα ιδια……

Τακης
Guest
Τακης

Για πες την άποψη σου και τεκμηρίωσε την ;)

thiva7
Guest
thiva7

Esy exeis katharo DNA ellina dld? auto leei….

Τακης
Guest
Τακης

Δεν λέει αυτό.

Slayer
Guest
Slayer

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι μόνο μεγάλωσε αλλά και γεννήθηκε στην Ελλάδα. Και, θα γίνω γραφικός τώρα αλλά, όποιος γεννιέται στην σκιά του Παρθενώνα και στις παρυφές του Ολύμπου, μιλάει την ίδια γλώσσα με τον Σωκράτη και έχει μεγαλώσει με ελληνική παιδεία, λέγεται Έλληνας. Πραγματικός όμως Έλληνας είναι αυτός που νοιώθει Έλληνας και είναι περήφανος γι’ αυτό, και ακόμα περισσότερο αυτός που κάνει περήφανους τους υπόλοιπους Έλληνες με τις πράξεις του. Για αυτό για παράδειγμα ο Σαμαράς δεν είναι πραγματικός Έλληνας, και ας γεννήθηκε στην Ελλάδα. Kapish? Όχι φίλε μου, τα σωματικά του χαρακτηριστικά δεν είναι Ελληνικά. Όσο για την φυλή… Read more »

Τακης
Guest
Τακης

Το που γεννήθηκε δεν έχει σημασία, πιστεύω.
Αν εσύ, παράδειγμα, γεννήθηκες σε άλλο κράτος, το ελληνικό κράτος σε αναγνωρίζει ως Έλληνα. Αν μεγαλώσεις εκεί, ως ομογενή. Σωστά;
https://www.youtube.com/watch?v=Nf0x4sB4LtU

Εγώ μίλησα φυλετικά στο ότι δεν είναι Έλληνας… και είναι γεγονός. Στο μυαλό πάω πάσο. ;)

Τεκμηρίωσε μου ότι “Σταματήσαμε να είμαστε “καθαρόαιμοι” από τότε που εξημερώθηκε το άλογο”.

Υ.Γ.: Πολλοί βλέπω νευριάσατε στο ότι είπα μία αλήθεια;
Πληροφοριακά το είπα. Δεν είμαι κατά του!!

Slayer
Guest
Slayer

Σύμφωνα με αυτά που λέει ο Άδωνις και ο νομικός στο βίντεο, η ιθαγένεια, πέραν της περιόδου 2010-2013, υπόκειται αποκλειστικά στο “δίκαιο του αίματος”. Το δίκαιο του αίματος εξ ορισμού δηλώνει την εθνικότητα. Είσαι Έλληνας αν γεννήθηκες από Έλληνα. Έτσι αν έχεις ελληνική ιθαγένεια είσαι Έλληνας.
Ο Αντετοκούμπο πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2013, χωρίς βέβαια να έχει Έλληνες γονείς, αλλά την πήρε. Άρα ο Αντετοκούμπο είναι Έλληνας.
Συ ειπας. Κάνω κάπου λάθος?

Τακης
Guest
Τακης

Κάνεις λάθος ναι…
Επειδή τα σύγχρονα κράτη είναι δομημένα στη λογική του εθνικού κράτους, συνήθως τα μέλη τους έχουν ίδια ιθαγένεια και εθνικότητα. Αυτό έχει οδηγήσει στην εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για ταυτόσημες έννοιες.
Στην ταυτότητα γράφει μόνο “Ελληνική Ιθαγένεια”.
Στο κράτος αναφέρεται όμως και στην “Εθνικότητα”.
ΟΛΟΙ όσοι πείραν την Ελληνική ιθαγένεια,δεν γράφει την χώρα από όπου είναι αλλά στο κράτος αυτή η πληροφορία υπάρχει. ΠΧ. Οι Αλβανοί που πείραν την Ελληνική ιθαγένεια. Στην ταυτότητα γράφει για την Ελληνική ιθαγένεια αλλά την Εθνικότητα δεν την γράφει, μόνο στο κράτος υπάρχει αυτή η πληροφορία…

ΠΧ.2 ένας Βορειοηπειρώτης είναι συνήθως αλβανικής ιθαγένειας, αλλά ελληνικής εθνικότητας.

Slayer
Guest
Slayer

Δεν είπα εγώ ότι είναι ταυτόσημες έννοιες, το βίντεο που παρέθεσες το λέει. Το ξαναγράφω.. Το δίκαιο του εδάφους λέει κρίθηκε αντισυνταγματικό, μόνο το δίκαιο του αίματος ισχύει στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Δίκαιο αίματος θα πει ίδια εθνικότητα.
Αυτά που λες τα χω διαβάσει και γω, πρώτα αποτελέσματα είναι στο google.

Τακης
Guest
Τακης

ΑΚΥΡΟ— πό πότε θα πάρει το παιδί μας την ελληνική ιθαγένεια ; Εάν κατά τη γέννηση του παιδιού και οι δύο γονείς έχετε συμπληρώσει 5 χρόνια νόμιμης διαμονής και υποβάλλετε μέσα σε προθεσμία τριών ετών από τη γέννηση την αίτηση και δήλωσή σας τότε το παιδί αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από την ημέρα της γέννησής του. Σε κάθε άλλη περίπτωση το παιδί αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από την υποβολή της αίτησης και δήλωσής σας. Είμαι ενήλικος με νόμιμη διαμονή. Οι γονείς μου είναι μετανάστες αλλά εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα. Μπορώ να πάρω την ελληνική ιθαγένεια; Ναι, εφόσον γεννήθηκες από γονείς… Read more »

Slayer
Guest
Slayer

Τέλος πάντων, απ ότι φαίνεται το jus sanguinis δεν ισχύει για την ιθαγένεια.

Μια και σου αρέσει να μιλάς με τεκμήρια όμως, τεκμηρίωσέ μου το “δεν είναι Έλληνας ο Γιάννης Αντετοκούμπο”. Υπ όψιν, το ότι έχει Νιγηριανή εθνικότητα, αν έχει (βάση του δικαίου της Νιγηρίας), δεν τον αποτρέπει να έχει και Ελληνική.
Αλλά πέραν της εθνικότητας αυτό που πρέπει να μας αποδείξεις είναι ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλείται Έλληνας. Και αν το καταφέρεις αυτό, όταν θα έρθει το πτυχίο μου σε πάπυρο, εγώ θα ανεβάσω βίντεο να το σκίζω.

Τακης
Guest
Τακης

“δεν τον αποτρέπει να έχει και Ελληνική.”
Δεν μπορεί να το κάνει (Ιθαγένεια ελληνική μπορεί να έχει, φυσικά)– (με κάθε επιφύλαξη)

Δεν είπα ότι δεν μπορεί να αποκαλείται. ;)
και φυσικά δεν είμαι κατά του!