Loading the player...

Τελικά μας ψεκάζουν;

Ένα πρόσφατο βίντεο που έχει προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις, το οποίο δέιχνει ένα πολιτικό αεροσκάφος που μοιάζει να ψεκάζει κάποιο υγρό από τις άκρες των φτερών του. Η εξήγηση είναι μάλλον πιο απλή και ίσως απογοητεύσει τους συνωμοσιολόγους, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι συμπυκνωμένη υγρασία λόγω της χαμηλής πίεσης του αέρα ο οποίος μετατρέπεται σε σταγονίδια στο πίσω μέρος των φτερών. Το αεροπλάνο περνά από στρώματα αέρα διαφορετικής θερμοκρασίας και γιαυτό τα ίχνη φαίνεται να σταματούν και να αρχίζουν ξανά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 Comments

 1. Christos froMars says:

  Έπειτα από μακροχρόνια παρακολούθηση
  άπειρων ιστοσελίδων παραπληροφόρησης, τις άκαρπες συζητήσεις μου με
  συνωμοσιολόγους, και με αφορμή τις κραυγές του Γιώργου Τράγκα μέσα απ’ το
  θάλαμο τοξικών νεφών του SKAI
  (09/06/2013) σε συνδυασμό με τα σχόλια για την ψεκασμένη εκπομπή (19/05/2013) του Σταύρου
  Θεοδωράκη (βλέπε δείγμα στον επόμενο σύνδεσμο), ανεξάρτητα της καλής ή κακής
  ποιότητας του εν λόγω επεισοδίου και του χαμηλού ή υψηλού επιπέδου του
  καναλιού, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γράψω μια ιστορία-ανοιχτή επιστολή έτσι
  στην αγανάκτηση:

  https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/175766495788438

  Ο (Αγανακτισμένος) Ψεκαστής των Παρ-αλόγων

  … επειδή το κείμενο είναι μεγάλο κ δε χωράει εδώ, μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση στο προφίλ μου:

  https://www.facebook.com/fromars/posts/10151564888148551

  Όποιος θέλει μπορεί να
  χρησιμοποιήσει/κοινοποιήσει ελεύθερα τη δημοσίευση από εκεί

 2. george says:

  Τελικά είναι αλήθεια ότι τους κεραυνούς τους ρίχνει ο Δίας;

 3. Allos says:

  Με όλους αυτούς που ισχυρίζονται πως μας ψεκάζουν τελικά αναρωτιέμαι αν όντως τους έχουν ψεκάσει…

 4. Nikos Azoglou says:

  μπράβο – μαζεύετε views!!! το βίντεο και ο τίτλος σας βοηθά τη συνωμοσιολογία και όχι την πραγματικότητα. Όταν βλέπεις τον ουρανό να γίνεται δίχτυ πορτοκαλί – τότε ναι ψεκάζουν. Τι και πως κανείς δεν απαντά. Δεν είναι χαζοί τόσοι άνθρωποι που παρατηρούν τον ουρανό χρόνια να αναρωτιόνται μια δεκαετία τώρα, τι συμβαίνει. Η μη επίσημη απάντηση από φορείς, επιβεβαιώνει την ανησυχία και δίνει πάτημα σε θεωρίες κάθε λογής. Γεγονός είναι ότι ψεκάζουν. Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο έχει καταγραφεί πολλές φορές τέτοιο “δίκτυ”. Το ζητούμενο είναι τι ρίχνουν.

  Για όσους λένε πως αν θέλουν κάτι ας το ρίξουν στο νερό – είναι μάλλον χαζοί αν νομίζουν ότι τα σωματίδια του αέρα πάνε οριζόντια + καμιά βαρύτητα δεν τα κάνει να φτάσουν στο έδαφος. Έλεος.

  • Uzumumou Ηφαιστίωνας says:

   Οπα! Σηκώνω τα χέρια ψηλά!
   “Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:

   1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

   2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

   3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

   4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα.”

   Μας λες “Η μη επίσημη απάντηση από φορείς, επιβεβαιώνει την ανησυχία και δίνει πάτημα σε θεωρίες κάθε λογής.”
   Την πολεμική αεροπορία… τι την έχουμε;

   Βρες αποδείξεις ότι ψεκάζουν και μετά βγάλε αυτό το συμπέρασμα…
   Σχολείο δεν πήγες;

   Άλλο ένα ψέμα είναι ότι πιο παλιά δεν υπήρχαν τέτοιου είδους ίχνοι…. http://www.youtube.com/watch?v=wfOrez6q7WM

 5. George Kosmidis says:

  1. Ρίχνεις κάτι στα 30.000 πόδια πάνω από την Θεσσαλονίκη. Κάθετα θα πέσει; Στην Αυστραλία θα φτάσει και μάλιστα διαλυμένο. Δεν μπορείς να ελέγξεις που πάει.

  2. Άντε και θέλουν να μας κάνουν κάτι. Γιατί δεν το ρίχνουν στο νερό και ρίχνουν τόνους χημικών στον αέρα για να πάρω μια τζούρα εγώ απο κάτω; Έχουν δείξει ότι πετάνε λεφτά;

 6. manos says:

  Kai giati ta ixni iridizoun? mipow leo mipos periexoun kati mesa?

 7. dimitris81 says:

  Αν ήθελαν να φτάσουν στο σημείο να μας ψεκάσουν θα το είχαν κάνει μέσω του νερού που έχει και άμμεση επίδραση. Απο τον αέρα και σε τέτοιο ύψος ειδικά χαιρετίσματα…όλο πάει στο βρόντο ,και εκτός αυτού ο μηχανισμος για να δουλέψει αυτή η ιστορία απαιτεί να το γνωρίζουν πάρα πολλά άτομα. Απο τον πιλότο, τους μηχανικούς για ένα τέτοιο σύστημα μέχρι και τον οδηγό του βυτιοφόρου. Δεν μπορεί να μην έχει μιλήσει κανείς τους. Παιδιά δεν έχουν;; Απλά δεν γίνεται. Βέβαια μας ψεκάζουν μέσα απο την τηλεόραση ,τα περιοδικά, το ίντερνετ, την διασκέδαση (που νομίζουμε οτι είναι διασκέδαση). Δεν έχουμε ανάγκη και απο τον αέρα…Πόσο πιο ηλίθιοι μπορούμε να γίνουμε;;

  • dimitris81 says:

   Ο φίλος μας ο Αποστόλης μπαίνει και σε λεπτομέρειες που πραγματικά είναι ενδιαφέρουσες. Απλή φυσική.

 8. Uzumumou Αποστόλης says:

  Μορφωθείτε εσείς στο VIDEOMAN
  Δεν είναι ψεκασμός…

  • Uzumumou Αποστόλης says:

   Εσείς που πιστεύετε στους αεροψεκασμούς*

   • Αποστόλης says:

    Υπάρχουν δύο είδη ιχνών συμπύκνωσης, τα αεροδυναμικά ή ίχνη ακροπτερύγιου και τα ίχνη εξαγωγής αερίων. Τα αεροδυναμικά ίχνη συμπύκνωσης σχηματίζονται όταν η πίεση πέφτει εξαιτίας της ροής του αέρα πάνω από έλικες, πτέρυγες και άλλα μέρη του α/φους. Στην περίπτωση αυτή, η αδιαβατική ψύξη έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσουν συμπυκνώσεις. Τα ίχνη αυτά είναι λεπτά και διατηρούνται για λίγη ώρα.
    Τα ίχνη εξαγωγής αερίων σχηματίζονται όταν ζεστό και υγρό καυσαέριο αναμιχθεί με ψυχρό αέρα. Γι αυτό το είδος ιχνών συμπύκνωσης είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετά χαμηλή θερμοκρασία, για παράδειγμα κάτω από -24οC κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας και κάτω από -45οC στα 50000 πόδια.
    Σε σύγκριση με τα αεροδυναμικά ίχνη συμπύκνωσης, τα ίχνη εξαγωγής αερίων είναι μεγαλύτερου πάχους και διατηρούνται για περισσότερη ώρα.

    Το παραπάνω βίντεο προέρχεται από τον TankerEnemy, έναν Ιταλό οπαδό των ψεκασμών. Φαίνονται ξεκάθαρα τα αεροδυναμικά ίχνη συμπύκνωσης για τα οποία μιλήσαμε και πρωτύτερα από τα φτερά ενός KC-10. Οι πιλότοι στον θάλαμο διακυβέρνησης ακούγονται να κάνουν πλάκα ότι είναι χημικά νέφη. Ο TankerEnemy, που δεν ξέρει πολύ καλά Αγγλικά, δεν το πιάνει το αστείο και νομίζει ότι μιλάνε σοβαρά. Προχωράει στο να αναλύσει το βίντεο και δείχνει τους μηχανισμούς των flap ως τα ακροφύσια που βγαίνουν τα χημικά αέρια.

    Το αυθεντικό βίντεο δημοσιεύθηκε από τον USAFFEKC1O ως πλάκα. Αργότερα ενημέρωσε την περιγραφή του βίντεο ως εξής:

    The original video :

    USAFFEKC1O | Ιούλιος 17, 2010

    Είχε πλάκα να παίζεις με τους συνωμότες των ψεκασμών αλλά ρε παιδιά είστε πολύ ευκολόπιστοι!! :-)

    Και σχολιάζει:

    Εσείς που συνεχίζετε να λέτε “ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ” χρειάζεται να σκεφτείτε πριν ανοίξετε το στόμα σας. Δεν με ενδιαφέρει που το βίντεο βρίσκετε εκεί έξω και αναμεταδίδεται. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΣΑΣ!!!! …για όλους εσάς τους ηλίθους των ψεκασμών να ενθουσιαστείτε λες και αυτά τα βίντεο είναι το ιερό δισκοπότηρο των βίντεο των ψεκασμών και για μένα και για τους φίλους μου να γελάμε με εσάς καθώς το εξαπλώνετε. Όσο πιο παθιασμένοι γίνεστε με αυτό τόσο πιο διασκεδαστικό είναι για όλους εμάς που ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Συνεχίστε να το διαδίδετε!!

    Το βίντεο έγινε όντως πολύ δημοφιλές, τουλάχιστον στην κοινότητα των ψεκασμένων. Αυτό σημαίνει ότι ο TankerEnemy θα συνεχίσει να ντροπιάζεται από την ίδια του την ευπιστία, και δυστυχώς δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να διεκδικεί ότι το βίντεο είναι πραγματική απόδειξη των ψεκασμών, παρόλο που προφανέστατα δεν είναι.

    Αργότερα ανέβασε το αυθεντικό βίντεο: the original video, σχολιάζοντας:

    Αυτό είναι το αυθεντικό ανόθευτο βίντεο που ξεκίνησε όλη την φασαρία. Είναι ολοκληρωτικά αυθεντικό και δεν χρησιμοποιήθηκαν εφέ και κόλπα. Είναι απλά δύο KC-10 σε σχηματισμό και ο ήχος που ακούτε είμαστε εμείς που κάνουμε πλάκα στους συνωμότες των ψεκασμών. Ήξερα όταν το τράβαγα ότι θα το άρπαζαν αμέσως οι συνωμότες. Ναι τα ίχνη φαίνεται να έχουν ένα παράξενο τρόπο που ξεκινούν και σταματούν αλλά αυτό εξηγείται πολύ εύκολο χρησιμοποιώντας την Φυσική. Δεν έχουν καμία διαφορά από τα νέφη που σχηματίζονται πάνω από ένα βουνό ή την ομίχλη που βγαίνει από μία ανοιχτή κατάψυξη. Οπότε σταματήστε να είστε τόσο εύπιστοι παιδιά. Υπάρχουν πραγματικά άσχημα πράγματα στον κόσμο αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά!

  • VideoMan videomangr says:

   Μαλλον δεν διαβασες την περιγραφή…

   • Agnwstos says:

    “το οποίο δέιχνει ένα πολιτικό”… τα αεροπλάνα (ιπτάμενα τάνκερ) της USAF είναι πολιτικά;

    • VideoMan videomangr says:

     Δεν νομίζω οτι μπορέις να διακρίνεις αν ειναι πολιτικό αεροσκάφος η τανκερ. Και που είδες το USAF;

     • Yiannis Soy says:

      Είναι λίγο δύσκολο, όντως. Είναι KC-10 (ιπτάμενο τάνκερ) της USAF (Π.Α. των Η.Π.Α.)… όχι πολιτικό. http://www.youtube.com/user/USAFFEKC10A
      http://en.wikipedia.org/wiki/McDonnell_Douglas_KC-10_Extender

      • VideoMan videomangr says:

       Συγγνώμη φίλε μου, αλλα η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια όπως λένε. Αρχικά τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται ως τάνκερ είναι τα ίδια μοντέλα με τα πολιτικά, απλά έχουν τροποποιηθεί. Οπότε είναι δύσκολο να καταλάβεις (Το KC-10 χρησιμοποιείται και ως πολιτικό και ονομάζεται DC-10). Στο link που μου έστειλες, ο ίδιος άνθρωπος που έχει ανεβάσει το βίντεο γράφει στην περιγραφή πως αυτά ΔΕΝ είναι chemtrails και σου δίνει και ένα πολύ κοντινό βίντεο από το τάνκερ για να το διαπιστώσεις και μόνος σου http://www.youtube.com/watch?v=VaQ2_yHeNSM Τι άλλο πρέπει να κάνει για να σε πείσει;

       • Yiannis Soy says:

        Απλά λέω ότι η περιγραφή του βίντεο είναι λαθασμένη :) Το γράφει και από κάτω ένας (σε μετάφραση απο το original) : “Είναι απλά δύο KC-10 (δεν είναι πολιτικά) σε σχηματισμό και ο ήχος που ακούτε είμαστε εμείς που κάνουμε πλάκα στους συνωμότες των ψεκασμών.”