Loading the player...

Τα παιδιά μοιράζονται

Ο οργανισμός «Action Against Hunger» έκανε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να μας δείξει πως αντιδρούν τα παιδιά όταν νιώθουν την ανισότητα μεταξύ τους. Και τα 20 παιδιά που πήραν μέρος μοιράστηκαν το φαγητό τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 Comments

 1. lita says:

  I wonder what if we switch the nutella sandwich with a toy, the sharing aspect would have given us the same result?

 2. Anna says:

  “The Child is the Father of Man” a poet once said in “Ode to Immortality”

  by W.Wordsworth

 3. Itakler says:

  Η Ουτοπία υπάρχει. Γεννιέται με τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ο ίδιος με το πέρασμα του χρόνου την αγνοεί και την καταστρέφει. Χρειαζόμαστε έναν κόσμο που την ελέγχουν τα αγνά συναισθήματα. Μπορούμε όμως να τον έχουμε;

 4. ThemisV says:

  Το πειραμα φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό αφού το δείγμα ειναι μικρό, αλλά έχει ενδιαφέρον οτι τα παιδιά ήταν μόνα, χωρίς ενήλικες και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.Αυτό για ορισμένους που λένε οτι τα παιδιά δεν μοιράζονται αλλά αυτό συμβαίνει όταν είμαστε και εμείς οι γονείς μπροστά ή σε σχέσεις που μετέχουμε και εμείς ( με γνωστούς όλης της οικογένειας). Σίγουρα το βίντεο σε βάζει σε σκέψεις. Η λέξη προπαγάνδα δεν έχει καλή ροιά και ακόμα και αν δεν είναι αλήθεια θα ήταν θαυμάσιο να επηρεαστεί ο κόσμος και να μοιράζεται. Πάντως όσο αλήθεια είναι οτι ο άνθρωπος έχει ανταγωνιστικά και άλλα ένστικτα άλλο τόσο είναι αλήθεια οτι ατλεί ευχαρίστηση από το να μοιράζεται

 5. knossopolis says:

  ασχέτως το τι είναι σωστό το βίντεο είναι πολιτική προπαγάνδα, ξέρετε πολλά παιδάκια που θα μοιράζονταν τα “δικά” τους; όχι γιατί τα παιδάκια οδηγούνται από το ένστικτο επιβίωσης πράγμα που τα κάνει εγωκεντρικά. Το να μοιραστούν (σε ισορροπία) κάτι δικό τους έρχεται αργότερα με την Λογική και την εκπαίδευση.

  σ.σ. προσοχή στην έννοια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

  • Τηλέμαχος says:

   Είσαι λίγο παπάρας έτσι; Παραδέξου το.

  • Lois Griffin says:

   μπράβο!κατάφερες να ρίξεις τη χολή σου και τις τύψεις σου που είσαι κάφρος και εγωιστής και κάνεις και τα παιδιά σου έτσι στο δεύτερο μόλις σχόλιο!συγχαρητήρια! είμαι σίγουρη ότι ήθελες να είσαι ο πρώτος. δεν πειράζει. στην επόμενη απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για μια άλλη κοινωνία θα τα καταφέρεις!

  • Stelios Kolomvounis says:

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Οι ανώτερες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης μαθαίνονται, δεν υπάρχουν μέσα σε όλα τα παιδία!! Ο άνθρωπος γεννιέται απλά με κάποια ένστικτα και τίποτε άλλο. Αλίμονο αν αφήναμε τη “παιδική και αγνή αθώα” ψυχή μας να μας οδηγήσει στη ζωή μας!! Θα γινόμασταν απλά ζώα που ακολουθούν τη κάθε ορμή τους!! Τα υπόλοιπα περί ηθικής και “καλού” και “κακού” είναι αξίες που οι ενήλικοι έχουν στο μυαλό τους και βλέποντας ένα παιδί να κάνει κάτι το ερμηνέουν ανάλογα με την ηθική τους!! Οι ανώτερες αξίες του ανθρώπου είναι θέμα εκπαίδευσης… και μάλιστα αρχαιοελληνικής..!

   • Νικόλας says:

    Πολλά απ' αυτά τα παιδιά είναι σε προσχολική ηλικία, κάποια δε είναι μωρά. Φυσικά η επιμόρφωση είναι ένα θέμα κουλτούρας, αλλά πέρα από την οποιαδήποτε κουλτούρα και πολιτισμό είμαστε άνθρωποι.

  • george says:

   εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τα διάφορα ιδανικά και οι αξίες, υπάρχουν ήδη μέσα μας και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί άλλωστε από τα υπόλοιπα ζώα που ζουν σε κοινωνία ζούγκλας!!!

 6. Tasoula KALANTZI says:

  Ευτυχως που υπάρχουν τα παιδιά μας να μας θυμιζουν όσα ξεχάσαμε μεγαλώνοντας..να μοιραζόμαστε ό,τι εχουμε και να αγαπάμε τον οποιονδήποτε διπλανό μας σε οποιαδήποτε στιγμή!

 7. Συνύπαρξη says:

  Απλά Καταπληκτικό!!!

 8. Χρίστος Ιορδάνου Ψωμαδάκης says:

  Το μοίρασμα ειναι στο ανθρώπινο DNA, ποΥ πάει μετά την ενηλικίωση;;!

 9. Παντελής says:

  Μόνο αυτά έχουν ακόμη,αγνή ψυχή.

  ”Έχε το νου σου,στο παιδί,γιατί αν γλυτώσει το παιδί,υπάρχει ελπίδα”.

  • moysys says:

   Τα παιδιά μεγαλώνουν !! πόσα από αυτά θα κρατήσουν την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής τους;;;;

  • Konstantinos k says:

   το καλυτερο σχολιο που διαβασα ωραιος