Loading the player...

Τα παιδιά μοιράζονται
Ο οργανισμός «Action Against Hunger» έκανε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να μας δείξει πως αντιδρούν τα παιδιά όταν νιώθουν την ανισότητα μεταξύ τους. Και τα 20 παιδιά που πήραν μέρος μοιράστηκαν το φαγητό τους.

16
Comments

Please Login to comment
avatar
newest oldest most voted
lita
Guest
lita

I wonder what if we switch the nutella sandwich with a toy, the sharing aspect would have given us the same result?

Anna
Guest
Anna

“The Child is the Father of Man” a poet once said in “Ode to Immortality”

by W.Wordsworth

Itakler
Guest
Itakler

Η Ουτοπία υπάρχει. Γεννιέται με τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ο ίδιος με το πέρασμα του χρόνου την αγνοεί και την καταστρέφει. Χρειαζόμαστε έναν κόσμο που την ελέγχουν τα αγνά συναισθήματα. Μπορούμε όμως να τον έχουμε;

ThemisV
Guest
ThemisV

Το πειραμα φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό αφού το δείγμα ειναι μικρό, αλλά έχει ενδιαφέρον οτι τα παιδιά ήταν μόνα, χωρίς ενήλικες και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.Αυτό για ορισμένους που λένε οτι τα παιδιά δεν μοιράζονται αλλά αυτό συμβαίνει όταν είμαστε και εμείς οι γονείς μπροστά ή σε σχέσεις που μετέχουμε και εμείς ( με γνωστούς όλης της οικογένειας). Σίγουρα το βίντεο σε βάζει σε σκέψεις. Η λέξη προπαγάνδα δεν έχει καλή ροιά και ακόμα και αν δεν είναι αλήθεια θα ήταν θαυμάσιο να επηρεαστεί ο κόσμος και να μοιράζεται. Πάντως όσο αλήθεια είναι οτι ο άνθρωπος έχει ανταγωνιστικά και άλλα… Read more »

knossopolis
Guest
knossopolis

ασχέτως το τι είναι σωστό το βίντεο είναι πολιτική προπαγάνδα, ξέρετε πολλά παιδάκια που θα μοιράζονταν τα “δικά” τους; όχι γιατί τα παιδάκια οδηγούνται από το ένστικτο επιβίωσης πράγμα που τα κάνει εγωκεντρικά. Το να μοιραστούν (σε ισορροπία) κάτι δικό τους έρχεται αργότερα με την Λογική και την εκπαίδευση.

σ.σ. προσοχή στην έννοια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Τηλέμαχος
Guest
Τηλέμαχος

Είσαι λίγο παπάρας έτσι; Παραδέξου το.

Lois Griffin
Guest
Lois Griffin

μπράβο!κατάφερες να ρίξεις τη χολή σου και τις τύψεις σου που είσαι κάφρος και εγωιστής και κάνεις και τα παιδιά σου έτσι στο δεύτερο μόλις σχόλιο!συγχαρητήρια! είμαι σίγουρη ότι ήθελες να είσαι ο πρώτος. δεν πειράζει. στην επόμενη απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για μια άλλη κοινωνία θα τα καταφέρεις!

Stelios Kolomvounis
Guest
Stelios Kolomvounis

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Οι ανώτερες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης μαθαίνονται, δεν υπάρχουν μέσα σε όλα τα παιδία!! Ο άνθρωπος γεννιέται απλά με κάποια ένστικτα και τίποτε άλλο. Αλίμονο αν αφήναμε τη “παιδική και αγνή αθώα” ψυχή μας να μας οδηγήσει στη ζωή μας!! Θα γινόμασταν απλά ζώα που ακολουθούν τη κάθε ορμή τους!! Τα υπόλοιπα περί ηθικής και “καλού” και “κακού” είναι αξίες που οι ενήλικοι έχουν στο μυαλό τους και βλέποντας ένα παιδί να κάνει κάτι το ερμηνέουν ανάλογα με την ηθική τους!! Οι ανώτερες αξίες του ανθρώπου είναι θέμα εκπαίδευσης… και μάλιστα αρχαιοελληνικής..!

Νικόλας
Guest
Νικόλας

Πολλά απ’ αυτά τα παιδιά είναι σε προσχολική ηλικία, κάποια δε είναι μωρά. Φυσικά η επιμόρφωση είναι ένα θέμα κουλτούρας, αλλά πέρα από την οποιαδήποτε κουλτούρα και πολιτισμό είμαστε άνθρωποι.

george
Guest
george

εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τα διάφορα ιδανικά και οι αξίες, υπάρχουν ήδη μέσα μας και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί άλλωστε από τα υπόλοιπα ζώα που ζουν σε κοινωνία ζούγκλας!!!

Tasoula KALANTZI
Guest
Tasoula KALANTZI

Ευτυχως που υπάρχουν τα παιδιά μας να μας θυμιζουν όσα ξεχάσαμε μεγαλώνοντας..να μοιραζόμαστε ό,τι εχουμε και να αγαπάμε τον οποιονδήποτε διπλανό μας σε οποιαδήποτε στιγμή!

Συνύπαρξη
Guest
Συνύπαρξη

Απλά Καταπληκτικό!!!

Χρίστος Ιορδάνου Ψωμαδάκης
Guest
Χρίστος Ιορδάνου Ψωμαδάκης

Το μοίρασμα ειναι στο ανθρώπινο DNA, ποΥ πάει μετά την ενηλικίωση;;!

Παντελής
Guest
Παντελής

Μόνο αυτά έχουν ακόμη,αγνή ψυχή.

”Έχε το νου σου,στο παιδί,γιατί αν γλυτώσει το παιδί,υπάρχει ελπίδα”.

moysys
Guest
moysys

Τα παιδιά μεγαλώνουν !! πόσα από αυτά θα κρατήσουν την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής τους;;;;

Konstantinos k
Guest
Konstantinos k

το καλυτερο σχολιο που διαβασα ωραιος