Οδηγός χτυπά επίτηδες δύο ποδηλάτες

Το Σάββατο 13 Ιουνίου του 2020 κοντά στο Krempachy της Πολωνίας, ένας νεαρός νεαρός οδηγός 18 ετών ο οποίος είχε δίπλωμα μόλις για 3 μήνες, χτύπησε επίτηδες δύο ποδηλάτες σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο. Σύμφωνα με τη σύζυγο του ζευγαριού, ο αυτοκινητιστής ήταν επιθετικός και είχε μια γρήγορη λογομαχία με τον σύζυγό της πριν τον τον χτυπήσει και ξαφνικά φρενάρει. Η γυναίκα έπεσε στη συνέχεια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η γυναίκα υπέστη εξάρθρωση ώμου ενώ το κράνος του συζύγου της έσπασε στο ατύχημα. Το δίπλωμα οδήγησης αφαιρέθηκε από τον νεαρό αυτοκινητιστή.

One Comment

 1. dimitris81 says:

  Αν και είναι κατακριτέες τέτοιες συμπεριφορές ,στη συγκεκριμένη περίπτωση το προκάλεσε ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ο 18χρόνος λόγω απειρίας. Λόγω ότι ήταν νέος όδηγος δεν είχε ακόμα την κατάλληλη εμπειρία για παρόμοιες καταστάσεις: εννοώντας οτι ενώ είχε την προσοχή εστιασμένη για το πως θα σταματήσει τον πρώτο ποδηλάτη, όπου μετα απο έναν απειλητικό ελιγμό φρέναρε δίπλα του, δεν υπολόγισε σωστά τον 2ο ποδηλάτη.
  Ισως πίστευε οτι είχε μαζευτεί στην άκρη πίσω απο τον άλλο και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να κοιτάξει καθρέπτες μπροστά στην νευρικότητα του.

  Η αλήθεια είναι οτι ίσως καλά σκέφτηκε απλά έτυχε να ειναι λίγο χαζός ο πίσω που αντι να φύγει λίγο δεξιά ή να πατήσει ΦΡΕΝΑ, έστριψε και μπήκε πίσω του με το αποτέλεσμα που είδαμε. Οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες να μην συμβεί αυτό μετα απο τέτοιες νευρικότητες.

  Όσον αφορά τον 1ο ποδηλάτη, είναι ξεκάθαρο πως έχει και αυτος μερίδιο ευθύνης διότι αν παρατηρήσει κανείς στο βίντεο..Όσο πλησιάζει το αυτοκίνητο,ο ποδηλάτης κινείται σταθερά στην γραμμή ενα τακ αριστερά και παρόλο που μετα απο έναν τέτοιο ελιγμό του αυτοκινήτου , δεν υπήρξε παρά η ελάχιστη μετατόπιση προς τα δεξιά απο τον ποδηλάτη ,πρίν ακόμα ευθειγραμμιστεί το αμάξι στο δρόμο.Ο οδηγός μετα απο έναν τέτοιο ελιγμό πίστευε πως θα σταμάταγε ο ποδηλάτης και έτσι κοκκάλωσε το αμάξι για να ειναι δίπλα δίπλα. Όμως απο την αρχή τον ποδηλάτη τον έπιασαν οι εγωισμοί και ενω εν τέλη άφησε χώρο ο οδηγός για τον ποδηλάτη, ο ποδηλάτης προτίμησε να περάσει “ξυστά του” με αποτέλεσμα μη υπολογίζωντας και αυτος το κέντρο βάρος του με το απότομο φρενάρισμα του οδηγού , να φάει τα μούτρα του με τον καθρέπτη. Το χτύπημα ήταν βίαιο στο οδοστρωμα πράγμα που δηλώνει οτι δεν έπεσε επίτηδες πάνω στο καθρέπτη, παρόλο που δεν άλλαζε γραμμή ή δεν χρησιμοποίησε τα φρένα.

  Εξάλου , αν ήταν επίτηδες απο τον οδηγό ,θα σηκωνόταν να φύγει και όχι να πανικοβάλεται τρεμοσβήνοντας το αμάξι μέχρι να σταματήσει και να βγεί έξω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *