Ένας άθεος διώχνεται από τηλεοπτική εκπομπή στην Αίγυπτο
Ο Mohammad Hashem, ένας άθεος, προσκλήθηκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Alhadath Alyoum για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση με τον πρώην αναπληρωτή Σεΐχη του Al-Azhar, Mahmoud Ashour.

Ωστόσο, η δήλωση του ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για την ύπαρξη του Θεού και η προσπάθειά του να μιλήσει για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, αντικρούστηκε με μια σειρά προσβολών από τον Σεΐχη και τον παρουσιαστή Μαχμούντ Αμπντ Αλ-Χάλιμ. Ο Σεΐχης του συνέστησε ψυχιατρική θεραπεία και ο παρουσιαστής του είπε πως πρέπει να φύγει από την εκπομπή.

Ο οικοδεσπότης του τηλεοπτικού σταθμού, ζητώντας συγγνώμη στους θεατές του για την υποβολή τους σε “ακατάλληλες” και “καταστρεπτικές ιδέες”, συμβουλεύει τον Χασέμ να «εγκαταλείψει το στούντιο και να πάει κατευθείαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο». Η εκπομπή προβλήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2018.

3
Σχόλια

Please Login to comment
avatar
newest oldest most voted
fabrizio
Guest
fabrizio

Guardando il video mi sono ricordato a cosa può portare la religione in generale, e in particolare quando diventa instrumentum regni (come nel caso dell’Egitto, naturalmente). Il conduttore è semplicemente un clown messo lì dal potere, mentre lo sceicco, che pensava di vivere nel migliore dei mondi possibili evidentemente, un mondo cioè dove tutti sono religiosi e lui li guida con la sua saggezza, ebbene, tale sceicco ha dovuto aprire gli occhi sulla verità, quella per cui molte persone non sono religiose, no, niente affatto. Perciò ha dovuto subito screditare il suo giovane interlocutore tacciandolo di pazzia, un po’ come… Read more »

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Μαύρη είν’η νύχτα στα βουνά… Μεσαίωνας, τουλάχιστον…

Trias
Guest
Trias

Με δημοκρατικές διαδικασίες! Ο άνθρωπος απλά δεν πιστεύει στην ύπαρξη Θεού (όπως και αν αυτός λέγεται)!! Δε ζήτησε από κανέναν να τον ακολουθήσει!! Τραγική αντιμετώπιση!!