10 βάρβαρα στοιχεία για τους Σπαρτιάτες

Loading the player…

Η αρχαία Σπάρτη ήταν ένας ενδιαφέρον πολιτισμός. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να είσαι Σπαρτιάτης, ιδίως όταν οι έφηβοι περνούσαν από την πιο σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση μέχρι την ηλικία των είκοσι. Αυτά είναι 10 ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτούς τους αδίστακτους πολεμιστές.

 • Gold D. Irodis

  Αν δεν ήταν τόσο εγωιστές τα παλιό ζώα…
  Συνεχώς, έφερναν σε ρήξη τις πόλεις κράτη (το ίδιο και η Αθήνα), αντί για την ένωση όλων. Για αυτό άλλωστε εξαλείφθηκαν(οι σπαρτιάτες).

  Αν είχε υπάρξει ένωση , δε θα υπήρχε ρωμαική αυτοκρατορία ή βυζαντινη ή οθωμανική !
  Θα ήμασταν πολλοί , δυνατοί και υπερδύναμη σήμερα…

 • Rojoblanco

  Oλα αυτα αναφερονται και στο ιστορικο μυθιστορημα του Pressfield «Οι Πυλες της Φωτιας»

 • dimitris81gr

  Θα συμφωνήσω με τον Geο περι καταγεγραμμένης ιστορίας. Σίγουρα έχουν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ήταν οι απόλυτες πολεμικές μηχανές της τότε εποχής. Κανένας άλλος λαός δεν εκπαιδευόταν τόσο σκληρά. Αναζητούσαν τα καλά γονίδια γιαυτό και μόνο τον λόγο.

 • Δερβίσης

  Το βιντεάκι αυτό δεν στέκεται από επιστημονική άποψη…..δεν έχω χρόνο τώρα να αναλύσω ένα πρός ένα τα 10 βάρβαρα στοιχεία που περιγράφει…. Ενα μονον θα σας πω, ότι ο Σπαρτιατικός πολιτισμός είχε θαυμαστές σε όλο τον ρου της ανθρώπινης ιστοριας όπως για παράδειγμα από τον Πλούταρχο και πολλούς ρωμαίους.

  • geo

   ποια επιστημονική άποψη?η ιστορία δεν είναι επιστήμη και αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πολλά έγκυρα βιβλία ιστορικών σπαρτιατών και μη. Κανείς δεν είπε ότι δεν ήταν αξιοθαύμαστος ο πολιτισμός τους, απλά η εκπαίδευσή τους ήταν όντως βάρβαρη γιαυτό και είχαν από τους καλύτερους στρατούς της ιστορίας.