Η ιστορία του Evan

Loading the player…

Ο αμερικανικός οργανισμός Sandy Hook Promise κυκλοφόρησε μια πρωτότυπη εκστρατεία πρόληψης. Το βίντεο απεικονίζει το ειδύλλιο μεταξύ των δύο νεαρών φοιτητών που επικοινωνούν χρησιμοποιώντας μηνύματα πάνω σε ένα τραπέζι στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Δυστυχώς, αυτή η ιδιαίτερη σχέση κρύβει τα προειδοποιητικά σημάδια μιας τραγωδίας…

Με αυτή την εκστρατεία πρόληψης, η οργάνωση που αποτελείται από τους γονείς των θυμάτων των πυροβολισμών του 2012 στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook με 28 θανάτους, επιδιώκει να δείξει ότι τα προειδοποιητικά σημάδια της τραγωδίας μπορούν να αναγνωριστούν αν κάποιος δώσει την απαραίτητη προσοχή.

  • Septic

    Είναι ίσως θλιβερό, έως και κωμικοτραγικό το ότι οι πυροβολισμοί σε σχολεία των ΗΠΑ παρουσιάζονται πλέον ως κάτι τόσο κοινότυπο, ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας διαφημιστικής εκστρατείας για την πρόληψή τους. Αν θεωρούμε τα δολοφονικά ένστικτα ή τη διαταραχή ενός νεαρού απόρροια της ασχολίας με τα όπλα και του bullying – και νομίσουμε ότι έχουμε ευθύνη γιατί δεν είδαμε τα “σημάδια” – τότε δικαιολογούμε την πράξη εξιλεώνοντας τον ίδιο τον θύτη.

    Μια τέτοια πράξη δεν είναι φυσιολογική, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει σε μια χώρα του πρώτου κόσμου. Τα βαθύτερα αίτια κρύβονται πιο πολύ στη ιδιοσυγκρασία της κοινωνίας που μεγαλώνει ένα παιδί, και όταν η κοινωνία αντιδρά με τέτοια σποτ, καταλαβαίνει κανείς γιατί η κατάσταση δεν διορθώνεται.